PELLAVA


Pellava on maailman vanhimpia viljelykasveja, sitä on viljelty jo kivikaudella. Käyttämämme pellavakangas on lähtöisin Latviasta. Pellavatuotteemme myös ommellaan Latviassa lukuun ottamatta pellavamekkoja, joiden ompelu tapahtuu Virossa norjalaisen Protex AS:n tehtaalla. Käyttämillämme pellavakankailla on Öko-Tex-merkintä.

KIVIkivin tuotteissa käytetään kahta eri pellavaa. Ohutta ja kevyttä (125g/m2) pellavaa käytetään aamutakeissa, pyyhkeissä, lasten lakanoissa ja Usva-topeissa. Paksumpaa pellavaa 180g/m2 käytetään kesämekoissa ja aikuisten lakanoissa. Molemmat pellavakankaat ovat todella pehmeitä.


PELLAVAN PARHAAT OMINAISUUDET:

Pellava on luonnon oma älymateriaali, joka lämmittää kylmällä ja on viileä kesähelteellä. Pellava on luonnonkuitu, jolla on hyvä imu- ja haihdutuskyky eli se tuntuu miellyttävältä kosteanakin ja siksi se soveltuu erittäin hyvin juuri kesävaatteiden, pyyheliinojen, lakanoiden ja kylpytakkien materiaaliksi. Pellavakangas on kestävää, antibakteerista materiaalia, joka ei ärsytä ihoa, minkä vuoksi se sopii hyvin allergikoille.

Pellavaa rakastetaan niin sisustuksessa kuin vaatteissakin. Moni sanoo, ettei pellavalakanoita kokeiltuaan enää voi muissa lakanoissa nukkuakaan. Pellavatuotteille yhteistä on ihana viileys kuumalla ja lämpö viileällä säällä. Myös  kesävaatteisiin pellava on huippumateriaali keveytensä ja viileytensä ansiosta.

 

Pellavan hoito-ohje


Pellava hylkii luonnostaan likaa vahamaisen pintansa ansiosta. Pellavat suositellaan pestäväksi väljästi pesukoneessa, pesukoneen vain puolilleen täyttäen. Nosta pellavatekstiilit välittömästi pois pyykkikoneesta pesuohjelman päättymisen jälkeen.


Kuivausrummunkaan käyttöä ei kielletä, se tekee pellavasta ihanan pehmeää. Suosittelemme kuitenkin käyttämään kuivausrumpua maltilla, sillä se luonnollisesti kuluttaa pellavakangasta. Narulla pellavalakanat kuivuvat siististi suoriksi. Oio pellavatuote hyvin pesun jälkeen ja ripusta se kuivumaan narulle. Vaatteiden kuivaamisessa kannattaa käyttää vaateripustinta ja narulla  huolehtia siitä, että kangas taittuu mahdollisimman vähän.

pellavatuotteet