EKOPUUVILLA  (JOUSTOCOLLEGE)


Ekopuuvilla, orgaaninen puuvilla tai luomupuuvilla – tällä upealla materiaalilla on monta nimeä. Tavallisen puuvillakilon tuottamiseen tarvitaan jopa 29 000 litraa vettä. Luomupuuvillan viljelyssä sen sijaan hyödynnetään sadetta keinokastelun sijasta ja noudatetaan luonnonmukaisen maanviljelyn periaatteita aina siemenien valinnasta sadon korjaamiseen asti. Luomupuuvillan kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa puolet pienemmät verrattuna tavallisen puuvillaan viljelyyn.

Käyttämämme joustocollege on ekopuuvillaa, jonka toimittaja on suomalainen Orneule Orivedeltä. Kankaassa käytetty kampapuuvilla kasvatetaan ja jalostetaan langoiksi Turkissa. Näillä langoilla sekä Öko-Tex-merkintä että GOTS-sertifikaatti. Joustokollegessa käytetty lycra on peräisin Ranskasta. Valmiit yksiväriset neulokset värjätään suomalaisessa tai eurooppalaisessa värjäämössä. 


 EKOPUUVILLAN PARHAAT OMINAISUUDET

Ympäristöystävällisyyden lisäksi ekopuuvillasta valmistetut vaatteemme ovat kankaissa käytetyn lycran (5%) ansiosta erittäin mukavia käyttää. Joustocollege on helppohoitoinen materiaali, joka kestää hyvin käyttöä ja pesua. Se on pehmeää, mutta se ei veny, ei juuri kutistu tai menetä muotoa tai väriään pesussa. 

 Materiaalin ympäristöystävällisyys ja kestävyys tekevät siitä loistavan valinnan, kun haluat tehdä kestävämpiä ja vastuullisempia vaateostoksia.

Ekopuuvillan hoito-ohje


  1. Käytä mietoa pesuainetta, ja huuhteluaineen voit hyvin jättää poiskin.

  2. Tuotteet voidaan pestä 60 C:ssa.

  3. Pesu nurinpäin käännettynä ja kuosittelu kosteana - näin tuotteiden malli säilyy parhaiten pesusta toiseen.

  4. Älä käytä valkaisuainetta, sillä se voi vahingoittaa kankaan luonnonmukaisia ominaisuuksia.SUOSIKKEJA JOUSTOCOLLEGESTA