Onko sinulla elämänlangat tiukasti näpeissä?

Onko sinulla elämänlangat tiukasti näpeissä?

Olen jo pitkään miettinyt miten avata KIVIkivin sielua kauniiden vaatteiden takana. Jatkossa tähän blogiin tuleekin osio Liisan pohdintoja KIVIkivin kulisseista. Ehkäpä näin myös te asiakkaat pääsette meitä lähemmäs. Tähän ensimmäiseen blogiin kirjoitin matkasta, jota olen viimeaikoina tehnyt. Matka ei ole ollut aivan helppo, mutta hyvä ei aina tule helpolla.

Onko sinulla elämänlangat tiukasti näpeissä?

’’Pelottavinta mitä olen koskaan tehnyt: Päästänyt irti stressaavasta, suorastaan kuristavasta elämän kontrolloimisesta. Se on myös parasta, mitä olen koskaan tehnyt.’’ (Katri Syvärinen, Taikaelämää, IG: @katrisyvarinen)

KIVIkiviä olen luotsannut eteenpäin kauhunsekaisin tuntein: ”Nyt menee hyvin, mutta kohta varmasti tämä ihanuus loppuu, ja sitten saan hävetä. Eihän minusta ole tähän. En osaa, enkä riitä!”

Koin ennen, että minun on hallittava kaikkea, mitä ympärilläni tapahtuu. Koska pidän yksinkertaisuudesta ja harmoniasta, koin että kaiken täytyy olla sen mukaista. Ajatus meni jopa niin pitkälle, että halusin lapsilleni vain yksivärisiä alusvaatteita. Tästä sitten on vain mielikuvitus rajana, mitä muuta nämä vaatimukset sisälsivät, ja kuinka laajalle ne ulottuivat. Koin myös, että aika ei riitä. Juoksin oravanpyörässä, jonka päätepisteenä on viimein kuolema, jolloin saan levätä. Lopulta havahduin pohtimaan, miksi toimin kuten toimin, ja miksi mikään ei riitä.

Kun sisäinen vyyhti alkoi avautua, esiin nousi kauhun ja häpeän tunteita. Menneisyyteen en voi kuitenkaan enää vaikuttaa, mutta voin tarkastella toimintaani matkan päästä ja uudessa valossa, tiedostaen ja ymmärtäen aiempia toimintatapojani. Kaiken tämän suorittamisen takana asui pelko. Jatkossa voin valita toimia toisin. Vaikka oman toiminnan tarkastelu on ollut piinaavaa ja tuntunut ajoittain häpeälliseltä ja vaikealta, on sen ymmärtäminen avannut ovia ja tuonut mukanaan rauhan ja luottamuksen.

Nyt, kun luottamus on syntynyt, luotan tulevaisuuteen. Luotan, että kaikki menee hyvin, ilman, että kontrolloin asioita kynsin ja hampain. Teen parhaani niiden asioiden eteen, jotka aidosti ovat minulle tärkeitä. Eihän siitä voi syntyä muuta kuin hyvää! KIVIkivin matka jatkuu tästä eteenpäin rakkauden, ei pelon ohjaamana. ☺

Kiitos, kun luit! 

Terveisin Liisa/KIVIkivi

Luota elämään, ole rohkea, ole enemmän sinä!

P.S. Jos yhtään resonoi, ota KIVIkivin Instagram / Facebook seurantaan. ☺

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.