KIVIkivin TARINA

KIVIkivi on kahden naisen, äidin ja tyttären vuonna 2017 perustama yritys. Sytykkeenä oli oma tarve löytää yksivärisiä, harmonisia ja omaa silmää miellyttäviä lastenvaatteita ja tarvikkeita. Kiireisessä arjessa lapset ja vanhemmat viettävät yhteistä aikaansa eniten iltatouhujen, kylpyjen ja aamutuntien aikana. Siksi tuotteiksi valikoituivat yksinkertaiset ja väritykseltään niukat yöpuvut, pyyhkeet, kylpytakit ja pellavalakanat. Harmonisessa ja väreiltään rauhallisessa ympäristössä korostuvat kaikkein tärkeimmät; rakkaat ihmiset. Haluamme tuotteillamme synnyttää  harmoniaa ja arjen luksusta myös lapsille. 

 

Tarina alkaa jo 1950-luvulta, kun räätälinä toiminut isoäidin isoäiti perusti tyttärensä kanssa Tikotex-nimisen ompeluyrityksen. Isoäidin äiti jatkoi käsityöperinnettä toimien koko työuransa käsityönopettajana. Hän ompeli mm. vielä 50-luvulla harvinaisia potkuhousuja. Hän kertoi joskus heittäytyneensä pihanurmelle pyykkinarun alle ihailemaan esikoistyttären tuulessakuivuvia potkuhousuja.

Hän myös opetti ja innosti oman tyttärensä ja lastenlapsensa ompelemaan. Isoäiti puolestaan jatkoi käsityöperinnettä oman työnsä ohessa. Yön hiljaisina tunteina 80-luvulla syntyi trikolorin värisiä lastenvaatteita.

Lastenlasten syntymisen myötä isoäidin innostus ompelemiseen puhkesi jälleen. Serkuksia vaatetettiin kesään, talveen, maalle, merelle ja kotiin.


Äitien ketjussa on periytynyt myös rakkaus kiviin. Merten rannoilla on kivien muotoja ja värejä ihailtu ja kivien vedenhiomia pintoja hivelty. Meren ääreltä ja kivistä löytyivät myös malliston värimaailma ja yrityksen nimi ’KIVIkivi’. 

  

     

KIVIkivin perusarvoja ovat

estetiikka – suunnittelumme on niukkaa ja yksinkertaista, joka kestää ajankulun

ergonomia – tuotteet ovat mukavia päällä ja mittasuhteiltaan linjakkaita

ekologia – pyrimme kestävään kehitykseen; valitsemme ekologisia ja korkealaatuisia materiaaleja, tuotteet ovat hyvin tehtyjä ja kestävät kulutusta

etiikka – kunnioitamme asiakasta ja yhteistyökumppaneitamme


Haluamme tuotteillamme myös synnyttää elämyksellisyyttä ja iloa!